Brainstormen: sla de spijker op zijn kop!

Een nieuwe weg inslaan, dezelfde weg betreden op een andere fiets of een andere richting kiezen? Breng baanbrekende innovaties teweeg door enerverende sessies: ga brainstormen. De brainstormingmethodieken die onze facilitators (noemen we regisseurs) van Creatieve Koppen toepassen, leiden tot de gewenste energie en creativiteit voor jou en je team zodat innovatieve ideeën boven tafel komen. Innovatieve ideeën die daadwerkelijk bij jouw bedrijf passen. Overbrug obstakels, stijg boven jezelf uit en realiseer verrassende resultaten voor je organisatie met brainstorming.

Wist je dat er minimaal 300 ideeën nodig zijn om tot één goed resultaat te komen?

Product: brainstormen met creatieve sessies

Creëer een creatieve mindset – Gebruik brainstorm werkvormen

Een effectieve brainstormsessie: wij van Creatieve Koppen realiseren dit voor je bedrijf. Een nieuw pad betreden, bruikbare ideeën genereren en goede resultaten bewerkstelligen is waar we voor gaan. Creatief denken klinkt niet voor ieder persoon vanzelfsprekend. Echter is het voor ieder persoon mogelijk een creatieve mindset te creëren. Tevens is elke groepsdynamiek verschillend en is het van belang deze in kaart te brengen. Onze specialisten van Creatieve Koppen zetten een methodiek in die effectief werkt voor je organisatie. Hierbij wordt met zorg gekeken naar brainstorm werkvormen en tools die voor jouw organisatie van waarde zijn. Op basis van eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek over het menselijk brein en groepsdynamica passen wij de juiste technieken toe en zetten we relevante tools in. Zo wordt het menselijk brein geactiveerd tot creativiteit. Boek jij al resultaten met je team?

Behaal vindingrijke resultaten

Er zijn tal van ideeën nodig om tot de juiste te komen. Onze methodiek van brainstorming bewerkstelligt effectieve resultaten ofwel de innovatie die jouw bedrijf wenst. Om dit te realiseren, scheiden wij ideegeneratie van selectie. We zetten een werkvorm in – met bijpassende tools – die leidt tot creatieve mindsets en dus creatieve ideeën. Deze werkwijze is specifiek afgestemd op je team en wordt door een aantal factoren bepaald, namelijk:

 • De energie van je team;
 • De doelstelling van je team;
 • Het proces.

Door nadrukkelijk aandacht te besteden aan bovenstaande factoren, zetten we relevante brainstorm werkvormen in. Door op deze manier te opereren, garanderen wij van Creatieve Koppen een unieke 360 graden benadering. Zo halen we het beste uit jou en je team naar boven en creëer je creatieve én slimme resultaten!

Ervaar het enerverende proces

Creativiteit wordt bevorderd indien er sprake is van een duidelijk proces. De unieke sessie die je bij ons volgt wordt begeleid en geregisseerd door onze Creatieve Koppen. Jij gaat met je team aan de slag met een interactieve opdracht. Door een duidelijk script en intensieve begeleiding realiseren wij een mindblowing ervaring die gegarandeerd ruimte biedt voor creativiteit. Want; des te duidelijker het script is, des te meer ruimte er is voor creativiteit. Volg een enerverende sessie en laat je verrassen!

Impressie

De definitie van brainstormen

Theoretisch gezien is brainstorming een van de technieken om tot talrijke ideeën te komen. In de volksmond wordt ideegeneratie ook wel brainstormen genoemd. Echter valt brainstormen onder ideegeneratie en is brainstormen een van de werkvormen van ideegeneratie. Dit is de manier waarop wij brainstormen inzetten. Gezien onze grote expertise op dit gebied is, kunnen wij je verzekeren van een succesvolle brainstormsessie. Er zijn verschillende werkwijzen om tot waardevolle ideeën te komen. Daarnaast is het van belang een groot aantal ideeën te verzamelen, zodat hieruit ideeën kunnen worden geselecteerd en vervolgens worden uitgewerkt. Om tot een excellent resultaat te komen, zijn er 300 ideeën nodig. Uit deze 300 creatieve gedachtespinsels worden enkel 30 ideeën geselecteerd. Vervolgens wordt deze selectie uitgedund tot drie ideeën: deze werken we uit. Welke waardevolle ideeën borrelen bij jou al op?

Kom in de flow met gamification

Wij zijn altijd gericht op een bruikbaar resultaat voor je organisatie. Door de koppen bij elkaar te steken, wetenschappelijke onderzoeken en onze eigen ervaringen zorgen we ervoor dat brainstorming daadwerkelijk fantastische resultaten oplevert. Onze specialisten hanteren een strakke regie die het proces in de beste banen leidt. Hierbij worden altijd vormen van gamification toegepast, oftewel het inzetten van speeltechnieken om je team betrokken te houden en in een bepaalde flow te komen.

Werkvormen, energizers en interventies

De ingrediënten van een goede brainstorm zijn, naast een goede opening: het uitvoeren van een aantal manieren voor het genereren van ideeën. Hier kun je verschillende werkvormen voor gebruiken. Daartussendoor is het soms nodig om het brein even op andere gedachtes te krijgen, zodat het ontspant. Hiervoor gebruik je energizers. Deze kunnen ook gebruikt worden om het energielevel van de deelnemers te verhogen. Tot slot werken wij ook veel met interventies. Dit zijn methodes die wij op bepaalde plekken in onze brainstorms toevoegen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat deelnemers zelf verantwoordelijkheid nemen voor een probleemstelling of methodes om de groep om de groep op scherp te stellen om echt dieper te gaan om een situatie op te lossen.

Gebruik onze tip voor brainstormen!

Als innovatiebureau kunnen wij zelf niet achterblijven: ook wij innoveren! Het is nu namelijk mogelijk om ook online te brainstormen met onze applicatie Accept Mission. Deze tool realiseert brainstormen zonder dat personen fysiek bij elkaar hoeven te komen en toch optimaal kunnen bijdragen aan waardevolle ideegeneratie. Profiteer van brainstormen waarbij je niet afhankelijk bent van tijd en plaats, je de optie hebt anoniem te anticiperen in de brainstormsessie, een live dashboard dat de beste ideeën weergeeft en gamication om je activeren creatief te denken!

Welke verrassende resultaten behaal jij door brainstormen?

Kies voor innovatie, creëer een creatieve mindset met je team en boek resultaten met brainstormen. Wij van Creatieve Koppen regisseren je interactieve sessies en garanderen je een unieke 360 graden benadering van je case. Verras jezelf, je team en realiseer fantastische innovatieve ideeën!

Product: brainstormen met creatieve sessies

Voorbeelden van creatieve sessies

 • Product
 • Naam
 • Campagne
 • Online strategie
 • Event
 • Heisessie
 • Dienst
 • Service
 • Jaarplan
 • Actie
 • Samenwerking
 • Kick-off sessie
 • Concept
 • Social media strategie
 • Bekendheid genereren
 • Aanbesteding
 • Beurs
 • Werkproces
 • Business concept
 • Business model
 • Pay off / slogan
 • Promotie campagne
 • Lancering
De begeleiding en enthousiasmering vanuit Creatieve koppen maakte het event super interactief en geslaagd voor zowel Kadenza als ook de andere aanwezigen gezien de hoge waarderingen die wij hebben mogen ontvangen.
Erik Leene, Kadenza
Onder leiding van Creatieve Koppen hebben we buitengewoon open met elkaar kunnen uitwisselen over het ervaren van werkdruk. Voor mij was het een ervaring van ‘gezien worden’ en het plezier van de zekerheid dat er een team om me heen staat. Ik wist wel dat dat zo was, maar door de prikkelende opdrachten en de gespreksleiding hebben we hierover echt contact gemaakt.
Leon Erkelens, PVM
Hoe en waar begin je, als je een veelomvattende organisatie als Amnesty International wilt vatten in een eenvoudig en krachtig conceptstatement? Je zet een stel creatieve koppen bij elkaar en begint met brainstormen…..

We hebben nu een schitterend DNA-boek en Creatieve Koppen stond hierbij aan de wieg!

Roland van Veen, Amnesty International
Creatieve Koppen heeft tijdens twee inspirerende creatieve sessies met de deelnemende organisaties aan het Weekend van de Wetenschap laten zien dat zij met hun aanpak de meest uiteenlopende organisaties tot creatieve hoogtes hebben kunnen brengen. Uit het enthousiasme van de deelnemers bleek dat zij met goede handvatten naar huis gingen, en ook wij hebben door de sessies veel van hen geleerd. De vorm en de uitvoering van de sessies zorgden er voor dat alle aanwezigen nu echt stappen vooruit kunnen zetten. En de eerste resultaten zijn zichtbaar bij deelnemende organisaties.
Harold Lamme, Nemo

Hi, laat gerust weten hoe we je goed kunnen helpen. Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op.
T: +31 (0) 848 701 333

Verstuur bericht